Den Alvorlige Situation i Burkina Faso og Molly's Heart

Burkina Faso står over for en alvorlig krise præget af vold og usikkerhed.

Islamistiske væbnede grupper som Jama'at Nusrat al-Islam wal-Muslimin (JNIM) har besat byer som Djibo, hvilket har ført til isolation og mangel på basale fornødenheder som mad og vand. Disse angreb har skabt en humanitær krise med stigende behov for hjælp. Desværre er det ikke kun væbnede grupper, der står bag volden. Regeringsstyrker og støttede militser har også begået alvorlige overgreb mod civile, hvilket har resulteret i mange dødsfald og fordrivelser. Humanitære behov er steget markant med millioner af mennesker, der har brug for hjælp.

Humanitær Krise og Hjælp

Millioner af mennesker i Burkina Faso har akut brug for humanitær hjælp. Adgangen til mad, vand, elektricitet og sundhedsydelser er stærkt begrænset, især i de områder, der er under belejring. Priserne på basale varer er steget dramatisk, hvilket gør det umuligt for mange at købe nødvendigheder.

Molly's Heart: Støtte gennem Fair Trade

På trods af den dystre situation er der håb om forandring. Molly's Heart bidrager ved at købe Fair Trade produkter fra de mennesker, der stadig er i Burkina Faso. Det er bl.a. vores flotte messing kunst figurer, vores læder æsker, læderarmbånd m.m. Vi har også netop fået syet en masse flotte lærred tote bags af flygtninge fra Burkina Faso, der nu bor i Dakar under vanskelige forhold. Disse initiativer hjælper med at støtte lokalsamfundene økonomisk og giver flygtningene en mulighed for at forbedre deres livssituation.

Håb om Forandring

Internationale organisationer og lokale grupper arbejder utrætteligt for at levere nødhjælp og støtte til de berørte samfund. Det internationale samfunds opmærksomhed og støtte er afgørende for at bringe stabilitet og sikkerhed tilbage til Burkina Faso.

For mere information om situationen i Burkina Faso, læs den fulde rapport fra Human Rights Watch.

Tak fordi du læser med. 

Kærligst Birgitte 

 

 

 

Tilbage til blog

2 kommentarer

Ej hvor lyder det spændende!

Marie Altmann

Ej hvor lyder det spændende!

Marie Altmann

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.