Ved du det om Afrika?

Vi kender alle til Afrika, og vi hører nok mange af de samme fortællinger om Afrika. Der er også meget vi ikke ved, men som vil gavne både os og afrikanerne, hvis vi vidste. 
Ved du... 
  1. Hvor mange lande er der i Afrika? Der er 54. 
  2. At der findes over 2.000 sprog og 3.000 folkeslag.
  3. At samtlige lande har deres egen møntfod.
  4. At det afrikanske kontinent dækker omkring 20% af landarealet på jorden. Og at Afrikas areal er større end USA's, Kinas, Europas, Japans og Indiens areal tilsammen. Vildt ikke? 
  5. At der i 1950 kun var fire selvstændige lande i Afrika. Resten var kolonier.
  6. At Danmarks samhandel med Afrika er under 1% af vores samlede udenrigshandel.
  7. At det er verdens mest korrupte kontinent.

Jeg vil især gerne knytte en kommentar til nr.6 og nr. 7. 

At Afrika er verdens mest korrupte kontinent, er der mange forklaringer på og holdninger til. Det lader vi lige ligge for nu.

En konsekvens af korruptionen er bl.a. at den største og væsentligste hjælp til den almindelige afrikaner skal gives "fra bunden". Det betyder, at vi ikke (eller ikke kun) skal hjælpe nationer med at afskaffe fattigdom gennem store nationale hjælpepakker, store national styrede projekter m.m. Vi skal i stedet fremme og styrke individets muligheder for selvforsørgelse.

Al produktion starter i det små. Det starter med at de producerer varer, der er en efterspørgsel efter, i en kvalitet og til en pris der er attraktiv. Små micro-iværksættere bliver til større virksomheder. De bliver til vores samhandelspartnere. Vi skal begynde at drive seriøs tovejsforretning med afrikanske partnere. Vi skal investere kapital og viden i etablering af lokal produktion. Dette skal gøres ved at uddanne og rådgive vores afrikanske partnere. Vi skal hjælpe dem til at begynde med at etablere bæredygtige produktionsforhold. Verden kan ikke holde til at vi gentager de produktions-vækst-scenarier vi har oplevet i Kina og Indien. 

Kombinationen af, at Afrika snart bliver et af verdens største markeder, og samtidig ejer 50% af verdens naturressourcer, udgør grundlaget for en reel win-win-situation.

Afrika er klar til at skabe (bæredygtig) udvikling baseret på forretningsaktiviteter. Og vi (Verden) har ikke råd til eller tid til at vente. 

Molly's Heart er et lille bitte initiativ, der giver afrikanske micro-iværksættere en mulighed for at afsætte deres varer til os - til priser der hjælper dem u af fattigdom. 

Tak fordi du er med på rejsen og interesserer dig for os og vores vision om at afskaffe fattigdom, fremme global lighed og samhørighed gennem fair samhandel med Afrika. 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.