Tostan International

Birgitte er en aktiv del af bestyrelsen i Tostan Danmark, en søsterorganisation til den amerikanske Tostan International. Tostan er en non-profit NGO, der dedikerer sig til at hjælpe de mest udsatte mennesker i Afrika.

Det særlige ved Tostan er deres tilgang til udvikling af fattige landsbyer, som sker gennem "Community-led development". Dette er en tilgang til udvikling, hvor lokalsamfundet selv identificerer, hvad der er vigtigt for dem, for at forbedre deres liv. Landsbyen er også ansvarlig for at udvikle og implementere planer for at opnå et bedre liv. Udviklingsprogrammet tager tre år og bygger på landsbyens egne styrker, potentialer og lokal ledelse. Udover at opfylde landsbyens mål for et forbedret liv, adresserer programmet også skadelige praksisser som FGC (female genital cutting) og barneægteskab. Begge disse praksisser bringes til frivillig ophør gennem programmet. Derudover omfatter programmet også læring om menneskerettigheder, uddannelse, empowerment af kvinder, sundhed, demokrati, miljø og meget mere.

Se kort video her 

På rejser rundt i Vestafrika har Birgitte mødt mange dygtige håndværkere, designere og kunstnere, der laver de smukkeste ting, men som ikke har noget sted at sælge disse ting. Molly’s Heart er aftager af en del af disse enheder og det er dem, du kan se i både butikken og her på webshoppen.

Hvert år donerer Molly's Heart en del af overskuddet til Tostan. 

Vil du også gøre en forskel?

For 200 kr. om året kan du blive medlem af Tostan. Klik på dette linkDe 200 kr. betaler for én persons deltagelse i det treårige udviklingsprogram.

Tak fordi du er med til at gøre en forskel. 

Du kan se vores årsrapport her: Tostan-2021-Annual-Report.pdf